Duurzaamheid

In het stuk why, what, how lees je hoe we impact willen maken. Een gezonde samenleving denkt niet alleen de gezondheid van individuelen maar ook aan die van het collectief: onze planeet

Hier zijn enkele initiatieven die we nemen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen:

Levering

We werken momenteel niet met eigen chauffeurs en vrachtwagens, maar met bpost & DPD. Logistiek gezien is dit de meest milieuvriendelijke oplossing doordat zij massaal pakketjes bundelen en rondbrengen. Wij haken in op hun dagelijkse routes en trekken er niet individueel op uit.

Gratis retourneren, zoals bij de grote e-commerce giganten, doen wij niet. Hierdoor worden er geen onnodige kilometers gereden. 

Indien een klant kiest voor de optie 'levering aan de thuiswerkers', vragen we steeds of het mogelijk is om de geïndividualiseerde pakketjes eenmalig te laten leveren op kantoor. Dit is ecologisch meer verantwoord en bovendien een goedkoper alternatief.

Ecologische verpakking

Al onze snacks zijn verpakt met dunne, zuivere folies zodoende dat ze 100% gerecycleerd kunnen worden. Momenteel is dit vaak de beste oplossing omdat bio-based packaging de houdbaarheid van de snacks tot meer dan de helft (tot amper 3 à 6 maanden) reduceert. De meeste van onze leveranciers kiezen voor een verpakking met een langere houdbaarheidsdatum (12 maanden) om voedselverspilling tegen te gaan.

Daarnaast zijn we qua recyclage (jammer genoeg) sterk afhankelijk van de overheid. De realiteit vandaag is dat er te weinig gerecycleerd wordt. Het gebruik van bio afbreekbare folies vraagt nog veel energie om ze te vervaardigen en belanden uiteindelijk bij het restafval. Hierdoor worden ze op het einde van hun cyclus verbrand en niet hergebruikt.

We gingen hierover in gesprek met Michiel, de oprichter van KRIKET

Open voor suggesties en samenwerkingen

Als jonge starter willen we graag bijleren! Wij staan open voor suggesties om dit nog beter aan te pakken. We zijn steeds op zoek naar partners die ons challengen, meedenken en oplossingen aanreiken om milieuvriendelijker te ondernemen.

Contacteer ons

Conclusie

Dit is nog maar het begin. We blijven nadenken om een duurzaam model uit te bouwen. Duurzaam is voor ons niet enkel alles ‘ecologischer’ maken maar continu de juiste balans vinden tussen het bijdragen aan de gezondheid van onze onderneming, de planeet en de samenleving.