Snack de klok rond: slim snacken voor, tijdens en na je training

Persoon snackt gezond in de sportschool

Een gezonde levensstijl en snacken, dat gaat wel degelijk samen. Zeker wanneer je regelmatig sport, moet je je lichaam regelmatig voorzien van extra energie. Alles over slim snacken lees je in deze post!

Sporten, da’s je lichaam vragen om een flinke dosis energie die je uit voeding haalt. Wanneer je traint zonder je energie aan te vullen, kom je al snel de man met de hamer tegen! Daarom kan je best voor, soms tijdens (afhankelijk van hoe lang je traint), en na je training voor voedzame snacks kiezen. Je houdt zo ook je bloedsuikerspiegel op pijl en vermijdt dipjes of een eventuele drang naar iets ongezonds.

Wat snack ik voor mijn training?

Zware maaltijden zijn nu een no go. Kies enkele uren voor je training voor een lichte snack om je energiedosis op te krikken. Een mix tussen koolhydraten, eiwitten en een kleine hoeveelheid vetten en vezels is voor de meesten ideaal. Ready to go!

Enkele opties:

Roo’bar repen
Bear YoYo gedroogde vruchten
Nakd gedroogde vruchten en repen
Urban Fruit gedroogde vruchten
Kookie Cat koekjes

Wat voorzie ik tijdens mijn training?

Wanneer je van plan bent lang te sporten, zal je ook tussendoor je lichaam moeten voorzien van nieuwe energie. Koolhydraten (onbewerkte, uit natuurlijke bron afkomstige) zijn dan de belangrijkste voedingsstof voor extra energie, maar vergeet ook niet te drinken om je verloren lichaamsvocht aan te vullen.

Probeer eens:

N’eat repen
Roo’bar repen
Nakd repen

Waarmee beloon ik mezelf na de training?

Je lichaam moet herstellen van je fysieke inspanning en heeft daar bouwstoffen voor nodig. Neem binnen het eerste half uur na het sporten voldoende koolhydraten en eiwitten op, die helpen je verloren energie aan te vullen en bevorderen spierherstel. Met name eiwitten zijn samengesteld uit aminozuren en zo de essentiële bouwstenen van je spieren.

Slimme snacks:

Pulsin repen (12 g eiwitten)
Raw-Bite Protein repen (10 g eiwitten)
TREK repen (9 à 10 g eiwitten)

Wedstrijd op de planning?

Stel het introduceren van nieuwigheden zoals specifieke trainingen of bepaalde voeding even uit. Eerst testen tijdens je training (wedstrijdsimulatie) is de slimste keuze!


Vragen of opmerkingen? We helpen je graag verder! Laat gerust een berichtje achter of contacteer ons via info@justbite.eu.

Laat een bericht achter

Sale

Unavailable

Sold Out